[測試] Solidata X8i 240GB 簡單測試 (已加SATA2 AS SSD圖)

話說自己手痕,支持下本地野,所以買O左隻x8i 240gb , 價錢為1250 + 20 運費 = $1270 .
雖然得兩年保用,但問過代理,兩年後有問題都可以按情況收費維修,唔知堅定流,但自己好好彩用過咁多SSD都未出過事
以下測試是用notebook 做的,有可能枱機測出來會比較高,但就咁睇又好似都唔慢喎

小弟好賴,所有測試都係1 tick 過,即係試一次就算
暫時係咁多先,有需要做其它test 就回覆講啦

測試還環:
Notebook :
i7 3630QM
4G Ram
GT650M
15.6 1080p
Primary HD: Intel g2 40G
Sec. HD: Solidata X8i

實物照:

AS SSD Benchmark:

CrytalDiskMark x64:

SATA 2 AS SSD Benchmark:

any sata2 test?

1300內有咁既質素都幾好喎,write 都有3百幾m,起碼好過adata多多聲

回復 2# clicker

可以,sata2要week end 先试得.

回復 2# clicker

今日有點時間,做了個sata2 test 圖.

唔知HK以外送唔送貨...不過好似無得揀...

回復 6# tim2ii

即係外國 ? 你可以email 問下佢地, office hr 佢地10分鐘內覆你..

過個海姐...

其實依個牌子唔係太差,我用過2隻都無大問題,價錢其實都好抵玩,我都有興趣入隻480gb比notebook用下 :)

回復 9# computerman2

ya ,其實幾底用,同埋你見佢個website 無firmware 俾你dl , 但你可以email 問佢地攞