[開箱] 新入手intel 330,俾 d 意見~

等唔切電腦展,係Cut* $8x9入手,平過幾間大舖就算~

用緊Gigabytes P35-DS3R,用XP行緊SATA2,分數合唔合理?
個intel SSD prog 好好用~ 可定時係XP環境下做trim 同佢會detect superfetch/prefetch 有無關閉等等~ 唔錯

雖然我知分數唔係最好~ 但用落SSD真係好爽~ 開機無想像中咁快,但用落開prog / 開web site / load圖...等等真係爽得好緊要!一個字>> 正!

恭喜樓主加入 SSD 大軍
遲下樓主升級電腦到 SATA 6Gbps 跑 win7 就更爽啊

開機無想像中咁快, 原因係 XP

今日亦入手一隻 330, 剛剛 SSD to SSD clone 機中, GOOD!!

死貨展時如果 335 到貨, 真係有可能再降價

恭喜樓主買了 2281
好好先生 發表於 2012-7-31 10:11 PM

咩叫 2281 ?

今日先係海鮮坊買左M3P 128GB 1088~
原來有碟有2.5>3.5架
好抵

SandForce SF-2281
好好先生 發表於 2012-7-31 11:32 PM

哦~ 原來係 chips 型號~

我想問下而家我用XP環境下,除左定時 trim 下佢外,仲使唔使 set d 乜野呢?

XP 既話, 要停止 auto layout 及 prefetch, 唔做 defragment
參考一下其他 post 或 google 一下

XP 既話, 要停止 auto layout 及 prefetch, 唔做 defragment
參考一下其他 post 或 google 一下 ...
mpegdecoder 發表於 2012-8-1 12:15 AM

其實係 XP 度邊度可以 set 呢 d 野?我見好多都係 win7入面 set ~ xp 環境有無教學?thx~

其實120G黎玩XP, 我都唔會攪咁多野, 久唔久toolsbox trim就算~