[產品資訊] 淘X Samsung 840 250G SSD已經賣到 800幾人仔!

費事俾人話我做廣告, 鋪頭 掌櫃名我都 遮曬
最平果間 865 / 0.795 = 1088hkd
相反香港仲賣緊12xx接近1300港幣!!!!
差幾十一百我可以理解, 哇貴成兩舊水, 莫非D代理真係當曬香港消費者係水魚?

PS: 講返呢款SSD少少背景, TLC NAND, 寫入性能差D, 但讀取性能同其他牌子差唔多.
我關注呢款嘢主要貪佢價錢比較實惠, SSD未完全普及, 售價呢幾年都有排跌, 買超過1千蚊既唔係太化算(唔考慮筆直的CHING請無視), 但大陸香港差價咁大, 點落手呢

不是很多假貨嗎?
沒記錯很多受害者
http://ssd.zol.com.cn/360/3600962.html

吾會快得去邊lor

唔敢試

ching講漏左樣野,TLC理論上死得快D

不是很多假貨嗎?
沒記錯很多受害者
lui3271709 發表於 2013-5-27 01:39

一粒心都買就抵佢啦
人地3個皇冠

不是很多假貨嗎?
沒記錯很多受害者
lui3271709 發表於 2013-5-27 01:39

我專登 post 個 3皇冠 俾 大家睇, 證明個價錢冇錯

吾會快得去邊lor
januslinhc 發表於 2013-5-27 01:43

對比HDD肯定快好多, 對比其他MLC產品 寫入就慢, 上文已經提及

ching講漏左樣野,TLC理論上死得快D
alexman 發表於 2013-5-27 01:51

yes 理論上, 但Samsung 個處理器做得唔錯, 外國有測試, 實際壽命用到幾年後個SSD淘汰都未壞

200買本地保用

內地買SSD壞左,要親自過關寄快遞回店,有點費時的...