DELDEL

如果唔嫌寫速減半, 840都唔錯

宜家有咩SSD可以揀 $2000 240GB/256GB
THANKS各位朋友
ericeric123456 發表於 2013-6-1 23:46

$2000 可以揀Plextor M5 PRO 256G 或 Samsung 840 PRO 256G, 夠穩定

速度 840PRO ~ M5P ~ M500 ~ M5PRO ~ 840 ~ M5S

保養  M5P ~ M5PRO ~ M5S ~ 840PRO ~ 840  ----- M500???? ...
好好先生 發表於 2013-6-2 02:01

速度 M500比m5p(pro)快咩(以256g計)?
而且計用料840用tlc點會好過m5s mlc

速度 M500比m5p(pro)快咩(以256g計)?
而且計用料840用tlc點會好過m5s mlc
美奈子廚 發表於 2013-6-2 19:47

M500要選大容量型號,例如960GB,240GB並唔建議揀M500

M500要選大容量型號,例如960GB,240GB並唔建議揀M500
idolclub 發表於 2013-6-2 19:54

所以咪問囉
見隻480g都好一般下
只係同m5s 256五十五十

所以咪問囉
見隻480g都好一般下
只係同m5s 256五十五十
美奈子廚 發表於 2013-6-2 20:03

M500主打係大容量同平,唔係sell速度

M500主打係大容量同平,唔係sell速度
idolclub 發表於 2013-6-2 20:05

這我知但好好先生話m500只比840pro差

這我知但好好先生話m500只比840pro差
美奈子廚 發表於 2013-6-2 20:15

M500其實唔算差,只係低容量速度唔及P及S,而且960GB目前係只得M500可以做到,有人已經將M500 960GB代替傳統Hard Disk放入NAS到用,夠快又夠靜