[操作疑難] (已解決)請問這個M5 Pro速度是否正常?

因為見好多CHING個測試都有四百幾,5百幾 MB/s
但我今日買既M5P得三百幾,請問是我做底板SET漏了些什麼嗎? (M5P 128GB果隻)
原來我的是M5 Pro, 不是M5P; 是否本身M5 Pro慢D?

原來真系我插了非原生SATA
現在速度正常返晒了,THX各位師兄的教導,THX!!!.

intel rst

intel rst
留白兄 發表於 2013-6-10 01:14

先感謝CHING的幫忙,起碼知道原來要install Intel RST先,哈....

我安裝完後,測出來的分數都是3百幾,跟上圖差不多>.<

是否要在RST度SET什麼東西?

你底板是咩~

你幾時買, 有分M5P M5PRO的
好好先生 發表於 2013-6-10 01:56

依!!!原來有分架@@
睇返個盒,原來我的是M5 Pro xtreme $989,是否被昆了T.T??? 今日買的.

你底板是咩~
koli 發表於 2013-6-10 02:00

AsRock H77 Pro4M

裝左好多DRIVER後,成績好左DD,但都分別不大 >.<

我發現真係好多消費者唔知而去買 , 最大分別是用料

M5P NAND 使用BGA

M5PRO NAND使用相對價錢 ...
好好先生 發表於 2013-6-10 02:33

T.T
見人話呢個好就買呢個,嗚.......以前無用過SSD,又無咩做功課就買了.
因為被富士康激親,就買了 (換了2次底板都是死的,最後要換牌子先無事)