[保養相關] 840EVO 爆出讀取掉速的嚴重問題

幾乎上星期就買左  好在

via HKEPC Reader for Android

無事喎...用左一個月...
除左貪佢個migration software 可以由大hard disk 自動clone 去細SSD, 呢隻野其實無乜好野...
用黎做OS 碟

CHING都好樂觀 試試用HDTach 3.0.4
好好先生 發表於 2014-9-21 14:57

offical 個website 唔見左搵個舊既行咋... 3.0.4 係windows 7 行唔倒...
死左, 我咪用另一對RAID1 640GB HDD clone 番個OS 去新既SSD 囉...
整多張HDTune ... 都無野喎
仲有我呢部舊機用左幾年最近加SSD 係行Marvell's SE9128 SATA3... P55A-UD3 個Intel ICH 得SATA2...

無事喎...用左一個月...
除左貪佢個migration software 可以由大hard disk 自動clone 去細SSD, 呢隻野其實 ...
ckkong97 發表於 2014-9-21 14:14

用左一個月都仲算係新, 等d檔案放多2,3個月就會出事, 即係話時間一長就會跌速

用左一個月都仲算係新, 等d檔案放多2,3個月就會出事, 即係話時間一長就會跌速 ...
AC360 發表於 2014-9-21 21:23

三個月後再post

三個月後再post
ckkong97 發表於 2014-9-21 22:23

冇錯啦, 現在出事的全部都係已經用左幾個月以上的