[保養相關] Crucial 代理 Eternal

近來有冇人去過? 好似打電話無人聽。
壞左隻M500 240GB。

咁大鑊,
我隻m550有起事就身痕。

隻m500,boot唔起,會不停reboot。
另用USB case,mac可以睇到D files,但另外其他windows用HD Tune話全係bad block。
smart data唔見左,睇唔到。
但update 到MU05 firmware.

有乜辦法救?

回覆 2# big_nature

麻煩 一點吧 , 網上先聯絡廠商情況取聯繫訊息資料 , 及 郵寄返修地址 . 再發送 按 返修訊息 編號 於 網上查詢

代理 也是如此 , 除非 是 無包裝 的 OEM 貨 不接受 零售責任  !

Crucial SSD 分兩種 貨源
MADE IN CHINA 國內 有 代理 , 但 也有 MADE IN SINGAPORE 水貨 , 不過 水貨 行貨 廠商 也會接受合理返修 , 只不過 郵遞費用 而已

不要 經常 被人 忽悠 誤導 代理 一詞 , 地區性代理 是有 法律依據 才能成立  , 香港 彈丸之地  市場 狹窄 實力 區域授權代理 有 多少 ?

若按 通俗 代理 , JUMBO 也是 3星 850PRO 代理

唔該Palmtree Ching.
打左電話去賣果間shop,睇係佢地回應。

好彩,間中去下Singapore,到時搞埋。

呢次無check清楚係邊個“代理”。Xander我上次係一換一,no question asked.
如果係o甘樣,以后唔再買crucial。買一隻死一隻,上次係m4 msata 128gb.

回覆 4# palmtree

隻M550冇事,
我只係講下笑啫。
以前用Intel  X25 120G.
三年幾冇病冇痛。

今次買姑掃,
都係感得佢係大廠,
用料冇花假,估計應該會長命!

而家SSD我都只打算買水貨
等AMAZON 特價買,平過香港好多
就算十隻入面壞一隻,都仲係抵過喺香港買

結果搵過Singapore Crucial, 佢又話俾翻Eternal搞。
Eternal接觸人只係一個手機號碼,已經兩個幾星期,都無得換,仲話要考慮加錢換M100,但無價。得過等字。

再落去,要搵crucial投訴,但唔知邊途徑,佢support個email係唔work。

----
Sorry, we were unable to deliver your message to the following address.

<[email protected]>:
Remote host said:
550 5.1.1 <[email protected]>... <[email protected]>... User unknown

可以rma ship to Crucial usa

可以rma ship to Crucial usa
big_nature 發表於 2014-10-26 09:39

email左,等回應