[一般問題] 【選擇困難症】究竟買SanDisk Extreme Pro好定INTEL 730好

諗住買個480GB SSD,見到SanDisk Extreme Pro同INTEL 730水貨都都平,心思思想買返隻,睇過好多測試SanDisk Extreme Pro 480GB係比INTEL 730 480GB快些,保養又長達10年,但好似INTEL 730 480GB多人買D,點解呢? INTEL 730邊方面比SanDisk Extreme Pro好呢?請各位師兄指教

intel 個名嚮d囉.
我都買左隻730 480G..........等緊.
兩隻intel x25v 10年頭買用到e+無病無痛...所以都系買返佢.

如果手提電腦就sandisk,始終怕熱

intel 個名嚮d囉.
我都買左隻730 480G..........等緊.
兩隻intel x25v 10年頭買用到e+無病無痛...所以都系 ...
peter9999 發表於 2014-12-10 10:19

唔係嘛,真係買個名

如果手提電腦就sandisk,始終怕熱
泉水 發表於 2014-12-10 10:38

INTEL會熱好多??

INTEL會熱好多??
GTR_34 發表於 2014-12-10 10:44 AM

呢到有人咁report
始終隻Intel粒主控在安全超頻中(VS DC35/37)

回覆 3# 泉水

如果手提電腦就INTEL,有AES。   唔見手提   ,DATA都PROTECT到

在用intel 730 480G, 但感覺兩者其實差不多, 兩隻就有平買平啦, 不會有天壤之別

在用intel 730 480G, 但感覺兩者其實差不多, 兩隻就有平買平啦, 不會有天壤之別 ...
roy05 發表於 2014-12-10 11:31

咁樣好似SanDisk Extreme Pro著數D,起碼10年保

如果同價我會買sandisk