[一般問題] INTEL 730 SSD 不適合notebook???

溫度同7200rpm HDD 一樣, 都係27度, 真的不適合notebook

溫度同7200rpm HDD 一樣, 都係27度, 真的不適合notebook
ANWKLO 發表於 2014-12-10 19:31

不適合,賣給我?

不適合,賣給我?
lung510 發表於 2014-12-10 19:42

我想買多一個比NB用

ching 既然都覺得夠凍咁咪買隻比 notebook 囉

ching 既然都覺得夠凍咁咪買隻比 notebook 囉
Miipp 發表於 2014-12-10 21:13

反而覺得部NB 係SATA II, 有的浪費了730

唔好拎部NOTEBOOK較非,讓比我啦
peterpanhi 發表於 2014-12-10 21:55

可能kingston v300 都夠用

反而覺得部NB 係SATA II, 有的浪費了730
ANWKLO 發表於 2014-12-10 22:15

我部 C2D P9700 舊 notebook 由 x25m-g2  80g 上 520 240g 再上 M5P 128g, 感覺唔到分別.

隻 M5P 而家用係 i7 4600u sata3, 亦感覺唔到有快左

除左溫度仲有耗電, 730 3.xW
無話唔可以用係 notebook,
不過有其他比較好既選擇者

正常, 平時用又唔係下下做大file seq r/w. 而4K r/w 速度 sata2 都夠支持.

我部 C2D P9700 舊 notebook 由 x25m-g2  80g 上 520 240g 再上 M5P 128g, 感覺唔到分別.

隻 M5P 而家用 ...
Miipp 發表於 2014-12-10 23:33