[開箱] P牌 M5S 128GB ---> A牌 SP920SS 256GB

P牌既 M5S 宜家用128GB唔多夠用,裝多幾隻大GAME都好快爆,而且見到 SSD 起勢咁跌,所以整番隻 256GB 黎玩下,之前用開 P 牌其實都幾好用,不過見好 CHING 都話 SP 系列抵玩好多,所以轉左會試下,暫時用落都OK,希望A牌唔好令我失望

A牌暫時俾我感覺暫時良好

入面有送轉 3.5 吋 HDD 位

舊SSD跑少,唔知係唔係用得太耐,有少許唔穩定

新果隻,跑分高左,而且暫時比較穩定

由於未有時間洗機住,所以跑分有D求其="=,不過暫時睇 A 牌果隻就比較穩定,而且個價同我當年果隻只係差一舊水左右,所以佢個價錢真係幾抵玩,但要繼續睇下長期用之後既狀況,多謝收睇。

支持開箱,256gb 比 128gb快是正常的,adata之前給我不快經驗,所以一早blacklist...

I am using Adata SP600 256GB on my my SATA2 notbook, so far so good!
IT product depend on lucky or not?

So far I've been using A~ products (RAM, SSD, USB, etc.) without any issue.  Seems this branch "matches" me quite good

呢隻sp920用Marvell  9189 8-channel
加上用micron 20nm MLC ,應該同M6pro同級

ADATA , 用緊隻跌SPEED 64GB

支持開箱,256gb 比 128gb快是正常的,adata之前給我不快經驗,所以一早blacklist...
kwloli 發表於 2014-12-19 15:24

有時呢D野都睇撞手神,幸好我暫時都無咩事,不過舊既唔去新既點黎呢CHING

呢隻sp920用Marvell  9189 8-channel
加上用micron 20nm MLC ,應該同M6pro同級
wgpoon 發表於 2014-12-20 11:23

如果係就好,咁就真係抵買

A牌隻920係OEM,
同M550差咁多!

A牌隻920係OEM,
同M550差咁多!
big_nature 發表於 2014-12-21 20:26

但 Crucial SDD 有 D BUG,我個朋友就係近呢幾個月買左呢隻牌子,一裝 WINDOWS 既 USB 3.0 DRIVER 就炒左,洗左佢又無事,一裝又出事,不過唔知係唔係 CHING 呢隻型號