[操作疑難] MX550 128G RAID問題

我本身有兩隻SSD行緊RAID 最近想升級兩隻 MX550 組RAID啦

係舊SSD 入到WIN7 都認唔到兩隻MX550 AHIC都認唔到 SET左做RAID盤又係認唔到  IDE先得

之後靜係插兩隻MX550 AHIC模式下先認到盤 又組唔到RAID 用左最新主板 SATA RAID Driver

SET左做RAID 裝WIN 10都認唔到盤

Have you install the driver before the wins installation?
arcteryx 發表於 2015-2-9 15:41

試左好多次都係WIN 10裝到單碟 WIN7咩都唔見 IDE都裝唔到 WIN 10裝唔到RAID 我想係WIN7裝RAID

底板 C5F CPU FX8120

試左好多次都係WIN 10裝到單碟 WIN7咩都唔見 IDE都裝唔到 WIN 10裝唔到RAID 我想係WIN7裝RAID

底板 ...
devilcat1 發表於 9/2/2015 05:11 PM

你裝win7時, 應該要load amd raid driver先見到個drive

你裝win7時, 應該要load amd raid driver先見到個drive
肥矢 發表於 2015-2-9 17:23

LOAD左啦 係AMD 下載左最新既芯片組區動 係入面既PAKG 拉左倨區動出毀都唔得 下次升級唔鬼用AMD M550都出左幾耐下MX200都就出 我之前用開M3S 行開RAID 都行左兩年 用返之前裝機哥個都唔得.....唉