[操作疑難] SSD BT 問題

好似話SSD 都可以 BT, 唔傷SSD, 係只要將BT PROGRAM如BITCOMET裝係另一HARDDISK, 及暫存區及下載完結區都SET 在另一HDD就OK?

咁請問點SET先可以呢?

如果我SSD在C: , 另一HDD係D:  , BITCOMET已裝在D:  ,
而我再咁SET對不對?

其實係咪SET呢到?

其實如果真係SET呢到, 究竟暫存區係上面個個, 定係下面個個? 另外個個就係BT完成後存放FILE個個DIRECTORY?
因為佢咁寫有D混淆

另外, 如果我有某些下載FILE , 在BT開始時選擇放在另一DIRECTORY, 例如我而家DEFAULT係放D:\DOWNLOAD1, 咁有些FILE可能因需要關係, BT開始前已選擇放D:\DOWNLOAD2, 咁擺係DOWNLOAD2 的FILE的 BT暫存區其實是否依然會照返我設定咁做? 需唔需要TICK下面的「只從預設下載資料夾移動」?
THX

留名, 我都想知~

好似話SSD 都可以 BT, 唔傷SSD, 係只要將BT PROGRAM如BITCOMET裝係另一HARDDISK, 及暫存區及下載完結區都SE ...
vzv 發表於 2015-3-7 20:26

PROGRAM可以全部裝係C:, 係bitcomet入面將downlaod資料夾set返落HDD就可以

點解唔直接寫落D drive

Ram disk BT最唔傷

Ram disk BT最唔傷
sunnykoomos 發表於 2015-3-8 12:27 AM
咪制呀,一hang機要從頭dl過。

點解唔直接寫落D drive
sunny7day 發表於 2015-3-8 00:03

我係寫落D DRIVE呀
但想問清楚如果我而家第一個咁SET, 包括BT暫存區, 和BT完成區的設定問題, 處理正確嗎
咁樣上定下邊個個先係暫存區呢

另外, 如果我有某些下載FILE , 在BT開始時選擇放在另一DIRECTORY, 例如我而家DEFAULT係放D:\DOWNLOAD1, 咁有些FILE可能因需要關係, BT開始前已選擇放D:\DOWNLOAD2, 咁擺係DOWNLOAD2 的FILE的 BT暫存區其實是否依然會照返我設定咁做? 需唔需要TICK下面的「只從預設下載資料夾移動」?

同model plextor,b隻兩年都無事,only打機嗰一年多d瓜左
好彩代理即場一換一,問左壞乜即比隻全新,全程唔洗一分鐘

同model plextor,b隻兩年都無事,only打機嗰一年多d瓜左
好彩代理即場一換一,問左壞乜即比隻全新, ...
Summer 發表於 2015-3-8 03:25

但你d資料無晒喎......

好似話SSD 都可以 BT, 唔傷SSD, 係只要將BT PROGRAM如BITCOMET裝係另一HARDDISK, 及暫存區及下載完結區都SE ...
vzv 發表於 2015-3-7 20:26

個 program 装在邊處冇關係,
圖片中第一行係 BT 下載執行中存儲的地方 (D:\download1)
第二行是下載完成後想移入的地方, 如是相同以上的就無需 tick 果格 (見你是同一地方)

如想入個別的 folder 及標籤, 就 tick 第二行下面兩格
再在下面 tick 晒想要的 folder 及加入標籤