[操作疑難] Intel RST對SSD影響大嗎?

我試過唔安裝,感覺唔到分別, 究竟Intel RST對SSD影響大嗎? 有沒有一些 功能要安裝才可以使用?

我試過唔安裝,感覺唔到分別, 究竟Intel RST對SSD影響大嗎? 有沒有一些 功能要安裝才可以使用? ...
MOMOMOMOMO 發表於 2015-3-16 17:38

裝左測速會快d, 但用起黎你係感覺唔到既

本人用WIN7 64BIT旗艦版,但唔識裝Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) RAID Driver,請高人指教,謝謝

本人用WIN7 64BIT旗艦版,但唔識裝Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) RAID Driver,請高人指 ...
hehe161 發表於 2015-3-16 21:20

就咁裝咋喎.
除非Chipset太舊裝唔到最新driver啦.

就咁裝咋喎.
除非Chipset太舊裝唔到最新driver啦.
ronald 發表於 2015-3-16 21:27

CPU Intel 雙核E6550 2.33 GHz
底板ASUS P5K Pro
五年機齡

CPU Intel 雙核E6550 2.33 GHz
底板ASUS P5K Pro
五年機齡
hehe161 發表於 2015-3-16 21:30

chipset太舊.
只能裝Matrix storage.

裝左測速會快d, 但用起黎你係感覺唔到既
AC360 發表於 2015-3-16 19:47

我裝左仲慢

我裝左仲慢
B687 發表於 2015-3-16 21:47
你個咩ssd?甚麼晶片?用rst 咩ver?

你講開機慢定???

RST做手動TRIM同比你MON下個HDD