[購買問題] Samsung 850 EVO 好唔好?

Samsung 850 EVO ok 嗎?

我見 850 EVO 係 TLC? 相比 840 EVO 係好0左定差0左?

仲有個controller 仲係咪大家都話好果個 marvel controller?

thanks thanks

原本問題係:      邊度仲有 M550?

見到好多師兄二月果陣都話買到 M550 128G只係四百三左右
但我搵0左好耐都唔見有 M550

有無邊位知邊度仲有同咩價?

睇下海鮮坊有冇,
SSP星期日去睇過都斷晒市!

上星期去海鮮坊買左隻 M550 512G
不過代理係 easy well

大家知唔知係暫時無貨定係因為轉新model 呢?

Pro系統採用MLC好好多喎,不過售價貴D囉

Pro系統採用MLC好好多喎,不過售價貴D囉
hehe161 發表於 2015-3-17 22:12

我係講evo 唔係pro 喎, thx

佢意思應該係叫你買PRO

佢意思應該係叫你買PRO
abc183244 發表於 2015-3-17 22:24

原來係咁,

但我仍然係想問 850 EVO 囉........ 或者 840 EVO 會仲好過 850 EVO?

Samsung 850 EVO ok 嗎?

我見 850 EVO 係 TLC? 相比 840 EVO 係好0左定差0左?

仲有個controller 仲係咪大 ...
ivanbbq 發表於 2015-3-17 20:10

應該係好左,因為用左3D NAND,佢個endurance分分鐘重好過其他2D 嘅MLC
但好唔好未知,但暫時無聽到有咩出事

同埋samsung不嬲都唔係用marvel controller,而係用自家嘅

原來係咁,

但我仍然係想問 850 EVO 囉........ 或者 840 EVO 會仲好過 850 EVO?
ivanbbq 發表於 2015-3-17 22:32

佢叫你買PRO ,即係等於你話想買架豐田,佢就同你講話凌志好啲