[購買問題] 想買隻 1TB 的 SSD

想買隻 1TB 的 SSD, 各位 ching 有乜好介紹?

我唔需要最快, 但要性價比高的!

性價比高 去美國 amazon 買
周不時有特價  可以去 camelcamelcamel.com 睇歷史售價

可能要等成1-2 月 有個大特價

唔怕煩, 睇埋 newegg , NCIXUS, fry.com 等等, 睇有無更多特價
要用 集運

或者香港買 samsung 850 evo 都 okay, 怕 TLC 就買 crucial BX100

Crucial M500 960g,  300 usd  (用埋 coupon 可以290 usd)  , 要用轉運, 保養要翻美國, 怕煩都係本土消費

http://www.tigerdirect.com/appli ... s.asp?EdpNo=7869891

唔怕煩, 睇埋 newegg , NCIXUS, fry.com 等等, 睇有無更多特價
要用 集運

或者香港買 samsung 850 evo  ...
chenght 發表於 2015-5-21 18:32

850 evo 以 performance 計應該好過 BX100, 諗得過.
Thank you ching.

尼隻都抵玩
Transcend SSD370 1TB 2.5" SATA 3 6Gb/s SSD 固態硬碟 7mm TS1TSSD370S
$28xx - 2890

其實SSD買到1TB諗住用黎裝咩?

OCZ出左隻2.5寸2T的, 叫Intrepid 3700
有需要唔差在一野攻頂

alan2200 發表於 2015-5-22 00:13

我就用嚟行VM

OCZ出左隻2.5寸2T的, 叫Intrepid 3700
有需要唔差在一野攻頂
mrmnm 發表於 2015-5-22 01:14

1. 香港有得買嗎? 好似連 amazon 都未見.

2. 見個 spec 1920GB 型號的效能跌番, 差過 480GB / 960GB, 唔抵喎!

alan2200 發表於 2015-5-22 00:13

裝乜都得, 總好過用到先發覺唔夠位. 而且計落 1TB 型號的平均每GB 價錢最低, 抵過買 500GB/250GB/120GB