[操作疑難] 部電腦轉用SSD之後瀏覽網頁久不久會FREEZE幾秒

雖然唔算好頻密, 但都想根治左呢個問題

有咩方法搞搞去 ?

Windows 是 clean install 或是用 software clone hdd 去 ssd?

Windows 是 clean install 或是用 software clone hdd 去 ssd?
Miipp 發表於 2015-5-28 18:14

我之前唔止FREEZE~重出藍畫面~~~以為我用ramdisk關ram事~

換左隻SSD無事啦~你用HD TUNE睇睇有無事~

我之前唔止FREEZE~重出藍畫面~~~以為我用ramdisk關ram事~

換左隻SSD無事啦~你用HD TUNE睇睇有無事~ ...
leo_ng 發表於 2015-5-28 18:54

ching 點解你 re 左我?

邊隻SSD ?

ching 點解你 re 左我?
Miipp 發表於 2015-5-28 19:40

haha~咁錯左~sor sor~^o^

Miipp 發表於 2015-5-28 18:14

CLEAN INSTALL

換左隻SSD無事啦~你用HD TUNE睇睇有無事~ ...
leo_ng 發表於 2015-5-28 18:54

我新裝WINDOWS果兩三日真係藍左兩三次

邊隻SSD ?
winsel 發表於 2015-5-28 19:56

Crucial mx200 250gb

有冇試過換條新線?