[購買問題] Intel ssd 750香港代理幾時入貨

:ar: 聽大陸班土豪講Amazon 之前訂落既呢兩日都運到了
初步睇無咩大問題,750,三月先開始生產
我已經心思思想幫主力機換,但係香港代理又無入貨
Intel話就話全球保,但係香港代理無入貨,有咩意外想換都好麻煩
始終ssd唔同CPU, intel黑科技保證都唔及有間代理可以即時換咁實際

睇過3700都知道,就算SSD組RAID0都完全比唔上,唔係單純數字上1000MB/s同2200MB/s
次次去問,都話無...SSD陰影太多了

有冇師兄有相熟既人知道幾時入

地庫我唸最慢,通常都係旺電珍X最快
PCI-E SSD基本都係個度有,地庫入得又遲,而且好多時都係賣完就算
今次750平民價賣街,唔入貨真係對唔往自己

問代理

我都有興趣。

我在Amazon訂咗,十號到手.美金418連送貨.

rico1 發表於 2015-6-1 07:17 PM

409.99 Only 2 left in stock :good:

海淘算啦.
香港代理, 有都唔知mark up到幾高

rico1 發表於 2015-6-1 19:17

我係擔心保養問題...
師兄知唔知750 RAID0可行否
有土豪朋友見三千幾想入兩張

回覆 1# a39g99

Crazy fast.

Don't worry HK Intel accept RMA. Brought at Amazon US, reasonable price and fast delivery (By轉運)

It is a lot faster than my Old Samsung Pro 840 but windows startup is slower (May be NVme driver). You need to make sure your Motherbroad support NVme, my system R5E + 2 way SLi is no problem.

聽大陸班土豪講Amazon 之前訂落既呢兩日都運到了
初步睇無咩大問題,750,三月先開始生產
我已經心思 ...
a39g99 發表於 2015-5-31 21:57

淘寶已經有不少用家網購,可惜自己塊ASUS P8Z77-V Pro冇support NVMe SSD BIOS,所以冇買。
好希望ASUS會更新BIOS