[一般問題] INTEL 750 SSD

諗住開機應該會快過火箭,點知仲慢過850 evo

Intel 回水呀.....

補圖

冇圖冇真相
會唔會係你未SET某D野?
4K快10-25%到姐, 開機點會快好多呀?
入GAME/LOAD場就真係快好多啦

Intel 750 只可能秒 850 EVO
除非你係用 RAPID mode 黎比
咁你不如開 128G ram disk 24x7 算

未裝driver?

回復 3 #rabbit82047

raid開有自我檢查,仲耐

香港有得賣?

諗住開機應該會快過火箭,點知仲慢過850 evo

Intel 回水呀.....

補圖
l0001 發表於 2015-6-11 23:03

師兄有冇開程式/遊戲測試

loading時間相差幾多?

唔好咁玩我啦同朋友一齊訂左先話仲慢左,我兩三個月都唔關次機,問題應該唔大

只係開機慢,操作唔會咁掛,開機係因為底板問題定係BIOS檢查程序所致先會慢?

師兄有冇開程式/遊戲測試

loading時間相差幾多?

唔好咁玩我啦同朋友一齊訂左先話仲慢左,我兩三 ...
a39g99 發表於 15/6/2015 00:33

開機速度真係俾AHCI既SSD最少慢一倍...可能Driver問題啦
    我就唔打機,所以幫唔到師兄你....不過連續開幾個Virtual Machine又真係幾快幾爽
    不過因為開機慢,做data disk會仲實際

開機速度真係俾AHCI既SSD最少慢一倍...可能Driver問題啦
    我就唔打機,所以幫唔到師兄你.... ...
l0001 發表於 2015-6-15 00:59

Ya,我就係想知LOAD 3D素材,搞VM速度差幾遠
當初裝機用左幾耐?
我基本上唔關機,假如係因為BIOS自檢程序都可以忍受

Ya,我就係想知LOAD 3D素材,搞VM速度差幾遠
當初裝機用左幾耐?
我基本上唔關機,假如係因為BIOS自檢程序都 ...
a39g99 發表於 15/6/2015 01:36

3D素才冇idea, vm 同時開三個都差唔多同步load完
    其實行fast mode係唔會有Post,係由見到個Win8的個圈圈開始計