[測試] ADATA SP920 + SP900 RAID 0@@~

話說岩岩砌左部機全部用曬ADATA SSD, 我諗CHING們都想睇下D分.
所以係呢邊POST一次@@~

SP920 2隻256RAID0 SP900 2隻128RAID0

上曬機好型嫁

分在此XD

話說岩岩砌左部機全部用曬ADATA SSD, 我諗CHING們都想睇下D分.
所以係呢邊POST一次@@~

SP920 2隻256RAID0  ...
蔡小稀 發表於 2015-6-25 23:40

sp900 raid 0

onboard raid or raid card?

回覆 1# 蔡小稀

Ching,超勇,SSD出名易死,仲要行Raid 0,一有事就一鑊熟了,諗清楚好喎!

回覆  蔡小稀

Ching,超勇,SSD出名易死,仲要行Raid 0,一有事就一鑊熟了,諗清楚好喎! ...
blkbd5 發表於 2015-6-26 10:40

你有冇行過raid0架....咩年代仲人話raid0而死... 我隻m5s 128gbx2 raid0 左三年都冇事!!!!

你有冇行過raid0架....咩年代仲人話raid0而死... 我隻m5s 128gbx2 raid0 左三年都冇事!!!! ...
卡洛斯牛頓 發表於 2015-6-26 13:46

用黎BT就真係易死啦

回覆  蔡小稀

Ching,超勇,SSD出名易死,仲要行Raid 0,一有事就一鑊熟了,諗清楚好喎! ...
blkbd5 發表於 2015-6-26 10:40

唔知有咩問題WOR..
之前行M4 都係咁行..
不過行行下唔夠用買多對256 920玩

回覆 9# racing

如果單是想要大D容量,點解不買500G,為咩要要為一個數字遊戲冒不必要的風險。如果要用到大量讀寫速度,則是說明SSD要高強度工作,玩raid 0更是可免則免。