[購買問題] 850 pro 512GB係唔係現時最穏陣的512GB MLC??

850 pro 512GB係唔係現時最穏陣的512GB MLC??
我的data使用量都幾大, 仲有好希望SSD在5年內都唔會跌速

如果大量的話試下850 pro 1TB

如果大量的話試下850 pro 1TB
kan2816 發表於 2015-7-4 11:50

512是夠的, 只是要經常read write

比我會揀 US199 的山的屎極端, 平靚正

Miipp 發表於 2015-7-4 15:58

其實價錢唔差太遠
海鮮舫 850pro 512gb 20xx而已

美國雨林依家山的屎極端都要219,加埋最平運費*7.9 都要1k8

p.s. 我兩隻都用緊,兩隻評價都正面的

US199  不是經常見到
而且少左32G

Miipp 發表於 2015-7-4 15:58

US199  不是經常見到
而且少左32G
java2 發表於 2015-7-4 16:13

199 我見過三幾次, 要買買左幾隻 la. 只不過我連 240g 一半都用唔著

p.s. 而家用緊 m5p 128g 未爆

intel 730 480GB

intel 730 750 呢?

850 pro 512GB係唔係現時最穏陣的512GB MLC??
我的data使用量都幾大, 仲有好希望SSD在5年內都唔會跌速 ...
聖人 發表於 2015-7-4 01:42

<SSD>Intel DC S3700 Series 400GB SSDSC2BA400G301 2.5" SATA 3 6Gb/s SSD        HK$ 5890

合晒你要求, data使用量大, 最穏陣, 5年內都唔會跌速