[操作疑難] [求教]Clone唔掂Acronis 2014 Help

第一個問題
是否不支援USB3.0?

SSD MBR

玩咗半日到而家都仲未成功

佢從新boot後去咗黑畫面
Staring Acronis UEFI Loader.....
但又唔郁唔標示行緊咩

用到usb 3.0...但最好用2.0..(舊機window7或以前用3.0會讀唔到)

Create a boot cd or usb . Boot the cd or usb to do your backup.
Read following search results.
https://www.google.com.hk/search ... rVbr3IIq-0gSqhZmICw

穩陣D 用USB2.0 整左手指之後,CLONE DISK 就OK

用到usb 3.0...但最好用2.0..(舊機window7或以前用3.0會讀唔到)
wai118 發表於 19-7-2015 22:36

我行緊windwos 8.1
都唔知佢想點

穩陣D 用USB2.0 整左手指之後,CLONE DISK 就OK
hkbpc 發表於 19-7-2015 22:44

要做呢個方法,真係吹到啤啤聲。
咁即係話,以後keep呢係usb就能夠代替桌面版

其實整理SSD知唔知係用嚟做咩?

揀複製磁碟!!

要做呢個方法,真係吹到啤啤聲。
咁即係話,以後keep呢係usb就能夠代替桌面版

其實整理SSD知唔知係用嚟 ...
風十三 發表於 2015-7-19 23:37

其實官網有晒介紹
http://lmgtfy.com/?q=Acronis+2014+%E6%95%B4%E7%90%86ssd

昨晚clone完好地地
一返公司就炒咗
話搵唔到SSD
又試下由外置碟clone返去notebook個SSD,點知失敗
最後就重裝算

昨晚clone完好地地
一返公司就炒咗
話搵唔到SSD
又試下由外置碟clone返去notebook個SSD,點知失敗
最後就重 ...
風十三 發表於 2015-7-21 00:44

屋企boot 到, 番公司就唔得?