[一般問題] 升左WIN10, INTEL RST(最新VER 14.6)好似唔支援WIN10

升左WIN10, INTEL RST(最新VER 14.6)好似唔支援WIN10
INTEL RST經常話沒有服務, 認唔到隻SSD, 究竟有沒有支援WIN10 VER?

升左WIN10, INTEL RST(最新VER 14.6)好似唔支援WIN10
INTEL RST經常話沒有服務, 認唔到隻SSD, 究竟有沒有支 ...
MOMOMOMOMO 發表於 2015-9-2 23:48

14.6 已經係最新,Intel 話 Support Windows 10

https://downloadcenter.intel.com ... tel-RST-RAID-Driver

14.6 已經係最新,Intel 話 Support Windows 10
trendhk 發表於 3/9/2015 12:04 AM

完全不能安裝,如下圖情況一樣,用緊WIN10,竟然不支援這個作業平台??

安裝完, 冇問題wor

我都無問題

完全不能安裝,如下圖情況一樣,用緊WIN10,竟然不支援這個作業平台??
MOMOMOMOMO 發表於 2015-9-3 10:27

你用咩chipset? 我試過幾過幾個新版本係唔support Z77

呢個 error 係個 driver 唔再 support 隻 chipset ..
我有部 notebook 行 win7, 最多只可用到 ver 12.x ,
裝較新 ver 都會彈呢個 error...
再睇返佢個 .inf  file 已經剔除左我個 chipset

你用咩chipset? 我試過幾過幾個新版本係唔support Z77
kcyipgar 發表於 3/9/2015 03:15 PM

YES, 用緊Z77

咁Z77最後最新SUPPORT甚麼版本?

但如果唔裝14.6, 對上的14.0唔支援WIN10, 究竟INTEL RST想點?

z77 win10 我用緊喎

新版唔再支援你依家既 Chipset,我用緊 Z77 都有相同既問題。

Z77 應該只可以用到 12.9,我 Windows 10 用緊 12.9 無問題