[一般問題] 隻OCZ SSD SATA2 240G,終於升天...

我隻 vertex 60G 重好好地放係度唔知做咩好

Miipp 發表於 2015-9-5 13:14

二手區見

Miipp 發表於 2015-9-5 13:14

用來clone現時windows有事時就可clone回原有ssd,1x分鐘就可還原

用來clone現時windows有事時就可clone回原有ssd,1x分鐘就可還原
blackkh 發表於 2015-9-5 14:02

我唔用 image/clone 的, 奶過野怕怕.

反正 clean install 慣, files 分 drive 放, format C: 只有 windows & software

我唔用 image/clone 的, 奶過野怕怕.

反正 clean install 慣, files 分 drive 放, format C: 只有 windo ...
Miipp 發表於 2015-9-5 14:08

你先用clone出來的ssd開機再格式化c driver的windows再將windows clone回去就沒問題的,我clone了1x次多都未出現過問題

成個星期冇開機,一開機就話DISK有問題...個時買成4K...

而家轉買512GB PNY
USBHERE 發表於 2015-9-5 12:53 PM

過左保養???

隻Ssd玩左幾耐

要驗屍打開睇下有無用白片