[保養相關] 已解決,OCZ 代理 Altech 一句話廠唔收 Agility 4 就話冇保養

我有單有據話3年保用,宜家話廠唔收,就話我Out of Warranty, 有冇違反商品說明條例?

http://ocz.com/consumer/support/warranty
* The warranty term for Agility Series SSDs has ended. These drives were previously supported for 3-Years from date of original purchase up until Jan 22, 2015, whichever came first.

真係無人睇下先

佢自己單方面改條款,對消費者唔公平

佢自己單方面改條款,對消費者唔公平
faiyip1983 發表於 2015-9-11 12:17

你可以試下投訴去 OCZ, 睇下會點回

不過你搞清楚舊年破完產比東芝執屍新開的 OCZ Storage Solutions 究竟等唔等如 OCZ Technology Group

利申 : 東芝Fans, 手上同時有唔少東芝手指/Micro SD/電話 + 隻 Agility3 同 THNSNH128

同酒樓清盤結業再重開,舊既蘇州屎就唔駛理?

faiyip1983 發表於 2015-9-11 02:04 PM

好似的確係.....
可以用mpf果份來比x散費

然後搵屋企人再開過間
但都係同一個老細

faiyip1983 發表於 2015-9-11 14:04

係唔同, 而家樓主隻SSD嗰保養係同代理嘅合約, 唔係直接同生產商, 所以生產商倒閉唔會影響到用家同代理嘅合約, 所以樓主如果上消委會或小額錢債, 勝算好大

係唔同, 而家樓主隻SSD嗰保養係同代理Microworks嘅合約, 唔係直接同生產商, 所以生產商倒閉唔會影響到用家同代理 ...
zgok 發表於 2015-9-11 15:10

你要咁講咁睇會唔會清楚d?

回覆 9# BlackBird

關Microworks乜事?