[購買問題] 想買512GB打機用, 求推薦

而家D GAME愈黎愈大食, 下下都2-30GB
幾年前INTEL 120GB裝左WINDOW之後已經冇咩位

而家買512GB, 有冇邊隻唔太貴速度又夠??
應該會粗用

Sandisk Extreme Pro 香港都係around $1500, 但Amazon 要約$1350, 自己諗有冇需要隔山買

回覆 2# columbia

回覆 3# mouseman

呢個價係唔係都買到ADATA既SP920?? 邊隻比較好???
AMAZON買係咪一定要搵集運寄定可以直寄香港?

回覆  columbia

回覆  mouseman

呢個價係唔係都買到ADATA既SP920?? 邊隻比較好???
AMAZON買 ...
itson 發表於 2015-11-30 05:47 PM

對 sandisk 比較有信心
"Ships from and sold by Amazon.com." 可以直寄香港 US$5.79

用銀聯信用卡免收外幣交易手續費, USD$1 : HKD$7.7X

回覆  columbia

回覆  mouseman

AMAZON買 ...
itson 發表於 2015-11-30 17:47

My rank now for price is

Intel > Samsung > Sandisk > Plextor > Transcend

C/P will be Sandisk Extreme Pro

write個速度其實180同300頭普通用家會唔會有好大分別??

My rank now for price is

Intel > Samsung > Sandisk > Plextor > Transcend

C/P will be Sandisk Ext ...
mouseman 發表於 2015-11-30 21:42

就算唔理品牌,extreme pro 都快過SP920

Sandisk Extreme Pro 香港都係around $1500, 但Amazon 要約$1350, 自己諗有冇需要隔山買
mouseman 發表於 2015-11-30 17:32

平150 蚊,唔急住用嘅話我寧願喺amazon買

而家大牌SSd做到噤平, 已好少用Adata了. 價錢同速度都無乜優勢,保養又唔係直接一換一, 有時等成個月rma都返到啦

不過CP之王是國際保