[購買問題] 打機ssd要速度定容量

打算買隻ssd裝 game
諗緊mlc定tlc, 如果要容量係唔係一定買tlc?

via HKEPC Reader for Android

via HKEPC Reader for Android ...
gbaxp 發表於 2016-4-25 10:11

容量更重要。 速度在SATA下沒有大的區別。除非你買PCI-E x 4。

容量, 打機你仲要等埋人地

via HKEPC Reader for Android ...
gbaxp 發表於 2016-4-25 10:11

如Game 用, 讀多寫少, 有平買平.

容量更重要。 速度在SATA下沒有大的區別。除非你買PCI-E x 4。
jzllee 發表於 2016-4-25 11:25

Pcie x4 都係冇分別,server lag 咩機都死
2來仲要等其他人load完
同行hdd分別唔大(多人對戰)

SSD始終唔慢得去邊 買大D 方便你打機 唔會唔夠位LOAD
可以簡返D 有保證既牌子
自己用開HyperX Savage SSD 480GB夠用架

要容量都係買MLC
因為TLC得黎效能似樣既都唔會平

如Game 用, 讀多寫少, 有平買平.
6seven 發表於 2016-4-25 13:50

考慮緊買 Samsung 850 evo定係 Sandisk ultra ii ,有無話推薦邊隻?

我就買ADATA SP550 240GB裝GAMES啦,有平買平

考慮緊買 Samsung 850 evo定係 Sandisk ultra ii ,有無話推薦邊隻?

gbaxp 發表於 2016-4-25 22:12

之前AMZON 賣Sandisk ultra ii  1tb 1600蚊, 你睇下交易區有冇人放番出黎