[購買問題] Crucial M550 128GB SSD問題

請問各位師兄知唔知邊到仲有得賣Crucial M550 128GB SSD

MX200 唔好咩?

回覆 2# 希望の旋律

要用mSATA頭, 師兄知唔知邊到有賣

回覆 3# D.Night

去amazon 買啦....再用埋price tracker 睇下有冇so

咁一係改用Plextor M6M, 或者退十步Samsung 850 EVO
只考慮Crucial 唯有Amazon
不過msata MX200 無128G
我上個月月尾去Amazon 買左張250G msata MX200 改iPod

回覆 5# 希望の旋律

我都係想改部ipc, 師兄買左幾錢?

回覆  希望の旋律

我都係想改部ipc, 師兄買左幾錢?
D.Night 發表於 2016-5-26 20:41

係!?
MX200 $88.99 + Shipping $5.83 (美金)
咁記住買多個msata 硬碟盒, 因為d 教學話插落去前要先format
本來淘左塊zif 轉msata, 不過插極都出sad iPod (我果部係video, classic 唔知可唔可以認到)
結果都係要比$40 (美金)買iFlash 果塊

回覆 7# 希望の旋律
師兄有無用過samsung evo 850 msata? 效能如何?

回覆  希望の旋律
師兄有無用過samsung evo 850 msata? 效能如何?
D.Night 發表於 2016-5-27 22:02

個人嚟講盡量唔買tlc 嘅產品
其實sata 轉番ide 唔洗理效能, 因為一定係慢左

M550應該無得賣了,兩個月前壞了隻M550 512GB,香港代理話無貨要寄回廠處理,兩星期後回覆話可免費換成MX200 500GB。