[操作疑難] Crucial個Storage Executive點可以正常使用

隻MX200我行OS,裝完Crucial Storage Executive,Drive1,Drive2正常,但Drive0(MX200)

Drive0 - The drive is currently busy performing an operation.
目前無法取得型號資訊。

見佢8個鐘寫入202GB呢個情況是否正常,1800-1830 30分鐘寫入左10GB

仲有個問題由C抄file去D,E會卡一卡,彈沒有回應,但由D,E抄去C正常

Crucial個Storage Executive點可以正常使用

下次真係唔會買Crucial,個送的software send左email比官方拎Key成個星期無回email同Key比我,個Storage Executive仲要唔wok

下次真係唔會買Crucial,個送的software send左email比官方拎Key成個星期無回email同Key比我,個Storage Exec ...
zoin0000 發表於 2016-6-7 17:30

Storage exec 唔清楚
不過 ATI 係上網 register 用短 key 換長 key,應該唔係 send email 換

Storage exec 唔清楚
不過 ATI 係上網 register 用短 key 換長 key,應該唔係 send email 換  ...
rabbit82047 發表於 2016-6-7 20:01

裝完之後佢有彈野比我入,短 key 換長 key佢個程式鰱出來叫我send mail,
最火係我其他SSD,HD係Storage Executive正常睇到,得Crucial佢
The drive is currently busy performing an operation.
目前無法取得型號資訊。

回覆 4# zoin0000

mx100 用家,唔通 mx200 改左做法

你係咪用 amd 既 ahci drive,網上好多有同樣問題既都好似關 amd ahci drive 事

回覆  zoin0000

mx100 用家,唔通 mx200 改左做法

你係咪用 amd 既 ahci drive,網上好多有同樣 ...
rabbit82047 發表於 2016-6-7 23:31

係amd

我隻MX200 個速度已超過官方, 但無裝個Crucial Storage Executive...

請問駛唔駛裝返?  個好處係??

我隻MX200 個速度已超過官方, 但無裝個Crucial Storage Executive...

請問駛唔駛裝返?  個好處係 ...
bankband 發表於 2016-6-8 13:41

我都係

個Storage Executive有好多功能, 例如Firmware updata, Momentum Cache 加速, SMART等等

我裝左 storage executive 都只係用黎 update firmware
不 mx100 應該唔會再有新 firmware, 所以完全唔會再開