[購買問題] 512GB MLC SSD 求推介

想換隻 512GB MLC SSD, 呢排那一隻比較抵用? 效能亦不太差, 請推介一下, 謝謝!

回覆 1# sonycliepda

個人會選擇KINGSTON or SANDISK

Transcend 370S

而家好多牌子的SSD都無清楚講明係用MLC定係用TLC, 咁點知佢裡面係用邊種呢? 請指教一下如何分辨呢? 謝謝!

Sandisk extreme pro 480G MLC 10 年保, 腦場 $13xx

而家好多牌子的SSD都無清楚講明係用MLC定係用TLC, 咁點知佢裡面係用邊種呢? 請指教一下如何分辨呢? 謝謝! ...
sonycliepda 發表於 2016-6-8 17:55

google search

而家好多牌子的SSD都無清楚講明係用MLC定係用TLC, 咁點知佢裡面係用邊種呢? 請指教一下如何分辨呢? 謝謝! ...
sonycliepda 發表於 2016-6-8 05:55 PM

do u know google?

sonycliepda 發表於 2016-6-8 17:55

無講個d 就google search

最後買左隻 DGM S3-480A 超抵買呀! 打算平買粗用, 仲有三年保養添! 480GB 只係 $699 only, 上原網站睇仲要係用 MLC 添, Read 有 562MB/s, Write 都有 452MB/s, 比起 ADATA 隻 SP600 512GB SSD 要成 $999 價錢相差太遠了!

最後買左隻 DGM S3-480A 超抵買呀! 打算平買粗用, 仲有三年保養添! 480GB 只係 $699 only, 上原網站睇仲要 ...
sonycliepda 發表於 2016-6-13 14:50

真係好平喎, Ching係邊買?