[購買問題] [更新]買左 Sandisk Extreme Pro 960GB, 有問題想問!

睇過市面上都仲有幾款附合,但係唔太清楚邊個 controller 同代理好,想睇下有無師兄可以介紹下。

用緊Sandisk Extreme Pro 480G,當年森林特價買的

呢隻香港好似 13XX, 用落ok 嘛??

諗完一大輪, 最後買左 Sandisk Extreme Pro 960GB, 有十年保就梗係買大啲, 反正每 GB 價錢 480GB 同 960GB 一樣.
不過我喺部 PC 度行 AS SSD 就好似唔足速, 已對齊4K
i7 3770 AHCI R: 505MB W: 470MB (non-OS disk)
AMD B55 AMD_SATA R:502MB W: 415MB (OS disk)

Write speed 好似慢左啲咁, 係咪唔多正常??

諗完一大輪, 最後買左 Sandisk Extreme Pro 960GB, 有十年保就梗係買大啲, 反正每 GB 價錢 480GB 同 960GB  ...
indigo 發表於 2016-6-22 18:14

CPU要係BIOS關晒慳電設定,
電腦設定既電源效能要簡高效能

睇過市面上都仲有幾款附合,但係唔太清楚邊個 controller 同代理好,想睇下有無師兄可以介紹下。 ...
indigo 發表於 2016-6-19 22:28

請問師兄喺邊買??10年保都是一換一嗎??

上電梯嗰間, 10 年保, 係咪一換一就唔知啦.

可能呢隻出得比較耐, SSP唔係間間都有。

諗完一大輪, 最後買左 Sandisk Extreme Pro 960GB, 有十年保就梗係買大啲, 反正每 GB 價錢 480GB 同 960GB  ...
indigo 發表於 2016-6-22 18:14

how much?

how much?
henrietta 發表於 2016-6-25 09:25

25xx, 都係正常價.