[產品資訊] Plextor M6 Pro 256GB 美水特價 US84.99

阿媽部舊機要重裝
想換隻240GB to 256GB嘅SSD俾佢
睇咗陣
Marvell Controller+ MLC嘅choice好似越嚟越少

C記新model 轉做TLC
MX200 256GB model 個SLC mode又拖慢咗
S記SSD Plus除咗唔係Marvell外,NAND仲轉埋TLC
佢隻Extreme Pro 又分咗新舊版
分別係乜又唔知
本來諗住買P記 M6S+
自己用開M5P唔錯
M6Pro 開頭批貨係firmware出事
後來應該冇大問題

咁啱睇到新蛋特價US84.99
香港仲賣緊過一千蚊
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820249049
用埋ebates仲平US$10

約HK$600就有
即刻去馬!
家陣朋友又叫我幫佢訂
夾埋一齊運返香港share cost!

Ebates教學:
http://fwd2me.com/ebates/
利申:我有referral bonus

阿媽部舊機要重裝
想換隻240GB to 256GB嘅SSD俾佢
睇咗陣
Marvell Controller+ MLC嘅choice好似越嚟越少

C ...
sing 發表於 2016-7-2 04:33

Plextor M6 Pro現在個價真係完全脫離現實, 居然賣得比Samsung 850 PRO同Sandisk Extreme Pro仲要貴, 講快又唔夠呢兩隻快

Sandisk Extreme Pro 係冇分新舊版

Plextor M6 Pro現在個價真係完全脫離現實, 居然賣得比Samsung 850 PRO同Sandisk Extreme Pro仲要貴, 講快 ...
AC360 發表於 2016-7-2 07:12 AM

係喎
睇錯咗嗰隻係extreme II

香港個價我都唔會買Plextor
但美國個價$600
又冇乜得揀

呀!我個order被cancel!
返屋企用Google wallet set美國地址再試先。

用左rebate未計運費已經六舊, 比我就直接落腦場 7xx 買隻 extreme pro 算

sing 發表於 2016-7-2 09:34

只限美國??

只限美國??
macis 發表於 2016-7-2 12:35 PM

Payment method有時會check地址
我平時買開嘢都未試過被reject

sing 發表於 2016-7-2 09:34

既然個天都唔想你買M6 PRO, 要你留港消費, 咁你又何必一定要買冇保養既M6 PRO而唔揀SANDISK EXTREME PRO? 更何況只係相差一百幾十, 而且SANDISK仲有十年保養

用左rebate未計運費已經六舊, 比我就直接落腦場 7xx 買隻 extreme pro 算
Miipp 發表於 2016-7-2 11:20

why you so smart???

Miipp 發表於 2016-7-2 11:20

M6P $7xx 好似唔得