[購買問題] 請問而家Intel 540s 算唔算抵玩?

打算買250G 黎用放OS同遊戲 原因見佢5年保 自己又有HDD可以放重要文件  所以可以安心任操唔怕 去BT

所以問一問各位師兄 Intel 540s 250g 算唔算唔錯選擇

- TLC/MLC 不介意
- 資料不值錢

謝謝

打算買250G 黎用放OS同遊戲 原因見佢5年保 自己又有HDD可以放重要文件  所以可以安心任操唔怕 去BT

所以問 ...
dominicyu 發表於 2016-8-10 08:06 PM

如果計保養
Sandisk Extreme Pro 有十年喎
當然價錢有分別

如果計保養
Sandisk Extreme Pro 有十年喎
當然價錢有分別
sing 發表於 2016-8-11 11:03

請問佢係保養期 係咪無限次換?

回覆 3# dominicyu

符合保修條件, 一般來說一換一
當然, 新品還是良品就不知道了

所以問 ...
dominicyu 發表於 2016-8-10 20:06

240GB/256GB
TLC 有 Samsung 850 Evo ($677) 5年, Intel 540s ($59x) ?年, Crucial MX300 ($4XX) 3年 , Kingston UV400 ($46X) 3 年, Sandisk Ultra II ($550) ?年。
有咁多選擇自己揀。

240GB/256GB
TLC 有 Samsung 850 pro ($677) 5年, Intel 540s ($59x) ?年, Crucial MX300 ($4XX) 3年 , Ki ...
eddychoy04 發表於 2016-8-11 20:58

望望下Crucial 同kingston 岩玩D 壞左唔肉痛

望望下Crucial 同kingston 岩玩D 壞左唔肉痛
dominicyu 發表於 2016-8-11 23:17

我兩隻都買左
Kingston UV400 240GB and Crucial MX200 1TB.

修正: 上面 Samsung 是 850 Evo not 850 Pro. Sorry.