[操作疑難] ssd 但係啲跑分得500幾?其余123gb不可合并(問題已經解決)

win10 hdd clone ssd 完it look right?  ps: Macrium Reflect Free 6.1複製Windows 10

465gb嗰個係舊hdd driver

主要睇4K是否對齊.  AS SSD Benchmark 可以check到.

主要睇4K是否對齊.  AS SSD Benchmark 可以check到.
jhkc 發表於 2016-9-20 09:39

有對齊4k ,但個跑分得500幾係咪有問題?ps:SanDisk ssd plus 240gb

回覆 3# SpinninRecord

Post 個分出來睇睇

回覆  SpinninRecord

Post 個分出來睇睇
jhkc 發表於 2016-9-20 14:29

上次都有500幾宜家得翻430

回覆 5# SpinninRecord

是4K慢.
次次都唔同.  測試時關閉後台程序, 有其它程序同時在read/write會有很大影響.
我個SP900 benchmark都好慢, 反而行TLC 的 DGM 快好多(實際應用也快).

回覆  SpinninRecord

是4K慢.
次次都唔同.  測試時關閉後台程序, 有其它程序同時在read/write會有很大影 ...
jhkc 發表於 2016-9-20 15:44

請問c兄其余123gb點解唔可以合并?

SpinninRecord 發表於 2016-9-20 16:33

你現在唯一可以做就是重裝一次,重裝時就刪除ssd所有分區

SpinninRecord 發表於 2016-9-20 16:33

點樣重裝一次ssd...?

回覆 8# blackkh

E.  樓主個123GB 分區未format?  係windows format 就 ok.

100M and 467M 係 WIN7 & WIN 10 create 的, 建議保留.  

SSD 分 partition 會影響速度???  我所有SSD/HDD都有分partition.