[測試] 淘仔 Intel 750 400GB u.2 入手

腦場想買都買唔到... 得 pcie 版本... 仲要 3 千銀........

淘仔平成千....

第一次裝 u.2 drive 玩左成晚... 裝完 windows 就 bsod... 原來要好似以前咁 load driver 先得... 好彩唔再係要 load floppy...

以為攪掂啦... 點知再 reboot 之後就話炒 winload.exe.... 又攪左一輪.... 原來同之前隻 730 個 Windows 炒左....

甩左佢再裝... 呢次又仲勁... 連裝都唔比裝.... 最後搵到要甩哂其他 harddisk....

終於裝到喇......

你個drive可能有問題,我都唔洗甩哂d hdd既。

出廠日幾時?
腦場想買都買唔到... 得 pcie 版本... 仲要 3 千銀........

淘仔平成千....

第一次裝 u.2 drive 玩左成 ...
issachar 發表於 2016-10-9 05:42

你個drive可能有問題,我都唔洗甩哂d hdd既。
evan11 發表於 2016-10-9 06:09

唔好嚇我... 咩問題

出廠日幾時?
java2 發表於 2016-10-9 10:29

點樣 check 嫁... 隻野上面好似冇寫?

issachar 發表於 2016-10-9 16:38

外盒有冇貼LABEL?

回覆 4# issachar

我都唔洗抆走d hdd就裝到win10喎。我試過淘寶買d平既ssd返黎,係有d小問題但係就用到。

大陸d電腦店,詳細試過哂d parts再分類邊d有問題就減價賣出。

回覆  issachar

我都唔洗抆走d hdd就裝到win10喎。我試過淘寶買d平既ssd返黎,係有d小問題但係就用到 ...
evan11 發表於 2016-10-9 18:19

應該唔係隻 SSD 既問題... Win7 d 問題黎....

外盒有冇貼LABEL?
aldanaa 發表於 2016-10-9 18:01

收埋左個盒, 搵返出黎睇下先

盒有印, 或用ISN 上intel 官網check factory warrnty.
本來我都想淘, 問過賣家佢話全新但上年8月出廠, 結果冇買

issachar 發表於 2016-10-9 16:38