[一般問題] 請版主刪po, 謝謝

============請版主刪po, 謝謝==========

G係插M2
Y係插PCIE槽
WIN7可能裝驅動有麻烦,你買支試下上來報導下

G係插M2
Y係插PCIE槽
WIN7可能裝驅動有麻烦,你買支試下上來報導下
hong1825 發表於 23-12-2016 10:56

我板有m2買左m2版, 但未得閒裝

============請版主刪po, 謝謝==========
惡魔城城主 發表於 2016-12-22 16:33

"請版主刪po, 謝謝" 咩意思先?
解決咗個問題就刪Post?
唔好咁自私好無呀!

個個都咁玩法HKEPC會好快收檔。

"請版主刪po, 謝謝" 咩意思先?
解決咗個問題就刪Post?
唔好咁自私好無呀!

個個都咁玩法HKEPC會好快收 ...
harryytm 發表於 24-12-2016 01:04

唔係呀...我本來問M8PEG(M2版)同M8PEY(PCIE版)分別, 未有師兄答我就落場忍唔住買左, 點知......board M2都有唔同size........我又開左盒都冇得換, 似乎都係要加PCIE 4x卡用......本來未有人出我都出個窮人開箱, 但我都未搞掂....岩岩至插番部腦上蒞epc

樓主不用介意,各大普羅師兄在聖誕前夕比較忙,未能回覆,在台湾01比較熱烈
(最近手頭稍微有點鬆,買了PLEXTOR M8Pe PCIe SSD
抱著興奮心情的安裝了Windows7…………………. 結果WIN7 抓不到設備…….

於是悲慘艱辛又漫長的爬文生活就這麼開始了,我整整花了2個禮拜不斷的重灌,從一開始抓不到硬碟到後來OS過不去,可謂上刀山下火海呀,也在這慢慢爬文革命的路上發現了許多跟我一樣的苦主

今日小弟革命成功,一定要跟各位報個喜.先說說失敗的一些重要地點,想必許多革命人士也都是在此失足)以上是01節錄
這東西可以玩半個月!!寫的分數奇低!

樓主不用介意,各大普羅師兄在聖誕前夕比較忙,未能回覆,在台湾01比較熱烈
(最近手頭稍微有點鬆,買了PLEXTOR ...
hong1825 發表於 24-12-2016 11:56

我冇介意啊, 有時出po人地答你都係人情姐, 唔係必然既, 同埋阡假期前大家都忙...董啊

係呀, 本身個windows 7, 裝左beta drive先再做image抄過去m8pe, 之後就入到, 不過w7又up唔到firmware......其實都應該係數字上高左好多, 我之前係兩隻m5p raid0 都有1千read, 應該用落其實唔太感覺到快好多