[測試] ADATA SU800 256GB @Win10

win 10 d設定真係同win 7 好唔同
有冇方法好似win 7咁裝返xp時代的倉頡? win 10果個好唔順手

btw 其實係想分享下呢隻3D SSD 兼人生第一隻SSD
i5 3450 + Gigabyte Z77X-D3H + ADATA DDR3 16GB RAM

as-ssd-bench ADATA SU800 2016.12.27 下午 11-50-32.png

速度好似唔錯, 唔知耐用度如何了

SU800 數據上都幾吸引,可否麻煩測一下SLC Cache有幾大?

例如下圖,去到5GB附近就嚴重跌速:

TLC?
850 EVO only

回覆  小子

CHING 可否幫幫忙做TEST,.THANKS
yukong2007 發表於 2017-1-3 17:28

呢幾日上唔到呢到

今晚返去試下

今日去腦場望下,本來想買東芝 A100,不過返屋企再搵下D資料, 3D nand 好似仲好D,所以諗住買 Adata Su800 呢隻 sata。。。

待樓主出報告再決定.
yukong2007 發表於 2017-1-5 00:15

SU800要512GB或以上, 先冇乜跌速出現現象.
http://www.cdrlabs.com/reviews/a ... sd-and-hd-tune.html

http://www.tomshardware.co.uk/ad ... review-33722-2.html
SU800跌速約在寫入110Gb後

抱歉
唔知乜事呢幾日電腦上唔到呢到,但其他網又上到,可能被block了
手機app又早幾日都上唔到

唔知關唔關set test file大小問題20gb 同40gb 同 61 gb個結果都唔同
呢個係其中一個結果, 另外2個唔記得save.....又廢事連續test咁多次