[購買問題] ADATA SU900 3D MLC 出左未?

今早見到ADATA FB 出左隻新SSD
https://www.facebook.com/ADATAHK ... ?type=3&theater
SU900 用3D NAND
重要MLC
貴D 都值得
唔知出在市場未呢?
想入返隻256GB 或 512GB
用緊隻SU800, ~爽YY, 想入多隻

ADATA,我不考慮

未聽過有廠出3D MLC
會唔會3-bit MLC?

For SSD, I would prefer Kingston or Transcend.

KinChungE 發表於 2017-1-3 11:11

850 pro

KinChungE 發表於 2017-1-3 11:11

都出左一段日子,起碼"PAPER LAUNCH"左一排,市面上實際有冇就唔知
唔計SAMSUNG 嗰啲,MICRON 都有出

不過MICRON 嗰啲似乎係慢啲,同埋ENDURANCE低啲

今早見到ADATA FB 出左隻新SSD

SU900 用3D NAND
重要MLC
貴D 都值得
唔知出在市場未呢?
想入返隻256GB 或  ...
sinhsum 發表於 2017-1-3 10:48

其實MICRON 用FLOATING GATE,壽命其實會比TOSHIBA/SAMSUNG 嘅CHARGE TRAP 低一截

回覆 7# masseffect

Micron 自己 product brief 寫 3D NAND 行 MLC 淨用 BCH ECC 都 rated 3000 P/E cycles, endurance 夠晒用啦。

都出左一段日子,起碼"PAPER LAUNCH"左一排,市面上實際有冇就唔知
唔計SAMSUNG 嗰啲,MICRON 都有出

不 ...
masseffect 發表於 2017-1-4 11:17

感謝C兄
放假行開旺電望望