[開箱] Crucial MX300 275GB

今日入手價$609
因為未有2.5吋轉3.5吋架 所以未上機住等緊淘佬落黎
各位 用SSD黎裝系統碟有咩要注意/setting/其他  小弟第一次用SSD
盈姿科技保養

MX300 275GB

師兄可以諗下用呢個
l0001 發表於 2017-2-9 20:08

首先多謝你介紹 不過我吾夠分去BID 對於黎講貴左啲 買左個SSD已經用左我好多零用 雖然我都想要

首先多謝你介紹 不過我吾夠分去BID 對於黎講貴左啲 買左個SSD已經用左我好多零用 雖然我都想要 ...
306236873 發表於 2017-2-9 21:36

其實SSD姐~入面又唔似HDD咁有機械野~你吊住佢用住先再等個架都得
至於SATA頭既SSD你當佢HDD咁插就認到可以用~無分別

其實SSD姐~入面又唔似HDD咁有機械野~你吊住佢用住先再等個架都得
至於SATA頭既SSD你當佢HDD咁插就認到可 ...
kenkenmy 發表於 2017-2-9 21:48

我都係無架,放响harddisk上面算

我都係無架,放响harddisk上面算
ac1912 發表於 2017-2-9 21:52

你又危險左少少~你放係HDD上面兩隻野一齊熱有機會會降速

你又危險左少少~你放係HDD上面兩隻野一齊熱有機會會降速
kenkenmy 發表於 2017-2-9 21:59

2.5" HDD, 好過3.5"少少啦,不過HDD少用, 因為OS係SSD

至於SATA頭既SSD你當佢HDD咁插就認到可 ...
kenkenmy 發表於 2017-2-9 21:48

吾急既 聽日個轉架到埗

回覆 8# 306236873

我兩部itx desktop機,SSD都無用支架,就咁放機底空位,用Cable頂住,基本上系唔會郁的

其實求其搵D索帶索住  或者BLUTACK痴住先都無所謂
唔洗咁執著