[一般問題] 自Sandisk Extreme Pro SSD 宣佈停產後, 即刻買番隻480GB 定下驚先

好在係ebay 買到隻全新約150USD
不過10年保養唔知到時代理換貨會換乜 WD 又冇聲氣會出MLC SSD .....

不過10年保養唔知到時代理換貨會換乜  WD 又冇聲氣會出MLC SSD  ...
孔明仔 發表於 2017-2-15 10:20

咁平嘅?是否二手?

我見EBAY有D二手連運費都係900唔洗
好似幾抵
但係又無寫仲有幾耐保

咁平嘅?是否二手?
reddogdog 發表於 2017-2-16 12:46 AM

個賣家只係開左盒, SSD 全新未開封咁算唔算全新?

我見EBAY有D二手連運費都係900唔洗
好似幾抵
但係又無寫仲有幾耐保
風乂KinZ 發表於 2017-2-16 01:46 AM

你當佢有番10年保用啦最穩陣

孔明仔 發表於 2017-2-16 09:15

真係好抵喎

孔明仔 發表於 2017-2-16 09:15

假如14年果陣買 都起碼保到24年
見到有D $900蚊連運費真係好吸引

不過10年保養唔知到時代理換貨會換乜  WD 又冇聲氣會出MLC SSD  ...
孔明仔 發表於 2017-2-15 10:20

停咗產,唔通佢會出新Extreme M.2 SSD

停咗產,唔通佢會出新Extreme M.2 SSD
Tommi_Vercetti 發表於 2017-2-16 11:18 AM

咁真係唔知
就算出都只會掛住WD 個名, SANDISK 個品牌只會專注做external memory storage
而掛住 sandisk 做既SSD 只會成為永遠既回憶

咁真係唔知
就算出都只會掛住WD 個名, SANDISK 個品牌只會專注做external memory storage
而掛住 sandisk ...
孔明仔 發表於 2017-2-16 11:19

Google 見到鳥,14年嗰陣買嘅Extreme II 480GB仲有排玩,而家諗起都覺得無買錯