[購買問題] 死左隻transcend 128 換咩好?

只係用咗一年零九個月......唔要 transcend 了....想買返大少少既牌子,mx300 都六百幾,咁呢兩隻煙條 O 唔 O?

<SSD>Intel SSD 540s Series 240GB SSDSC2KW240H6X1 2.5" SATA 3 6Gb/s SSD 固態硬碟7mm        HK$ 830        選取       
<SSD>Intel Data Center SSD DC S3100 240GB 2.5" SATA 3 6Gb/s SSD SSDSC2KI240H601        HK$ 889

而家仲係咪買煙有買貴無買錯?至少平過 plexter m6s.....

其實如果仲有搵到,係咪 MX200 仲好?

只係用咗一年零九個月......唔要 transcend 了....想買返大少少既牌子,mx300 都六百幾,咁呢兩隻煙條 O 唔 ...
dls2046 發表於 2017-3-8 10:15

仲有保用點解唔去換 ?

只係用咗一年零九個月......唔要 transcend 了....想買返大少少既牌子,mx300 都六百幾,咁呢兩隻煙條 O 唔 ...
dls2046 發表於 2017-3-8 10:15

Adata SU900 3D MLC 五年保 256GB $745

用緊adata sx930 mlc 5年保 6百7左右

仲有保用點解唔去換 ?
imax 發表於 2017-3-8 16:52

因為要用.....順便換隻大少少....除非 transcend 有得即時一換一....

之後呢隻可能放入 NAS 做加速

ADATA.....信心唔夠....定 MX200 好?都係七百幾....如果有貨既話.....
附近有啲細舖可能會去試下搵....

好奇問下,係邊隻model? 之前大熱ssd370?

好奇問下,係邊隻model? 之前大熱ssd370?
C-Leung 發表於 2017-3-8 18:16

340,都算幾熱吓嘅model。

14年4月買,剛好過保前死。都算好彩嘅.....system drive 無 data loss 只係要裝返軟件之後仲要 set 過晒啲 settings....
奇怪係用軟件check 話用咗1年9個月....只係計power on timing ?