公仔貼

香港人做生意搵錢真係無大陸人咁勁(包括ST個班)

今年HKEPC 哩度真係好靜,已以前D CHING 都有好多唔見左,一係好少出聲啦

The price is like iPad Air

Real people is not playing AOS

apple=大炒家

7200 16G 係ST 做出泥,目的係用低價購入大數量平貨 ,只要有多存貨留比大客,你地個價想高都冇咁易,你個份佢食埋,因為佢有備貨就由佢主導,但如果佢冇備貨,就要在短時間內收貨,快收自然成本高,所以佢地合謀一齊唔收台機,但其實就搵人走過幾條街扮好心低收台機,最後哩D開左台機會比佢地包反先送出去比客(這是事實因為你個份佢拎左),全新就留起備用或者賣比散客

佢有貨備用=主導權在佢
佢沒貨備用= 主導權是炒家

我地輸係因為你會諗自己會被人出買,自己利益行先, 所以我地香港在主導權上唔只輸比ST,而且輸比中國 (ST也是香港)
你們睇睇日本IPHONE6 ,內地人上去買,最後JAP APPLE 要求有電話登記,又有幾多日本人會出賣自己國家去出CARD比內地炒家去破壞佢地gei生活文化?

apple=大炒家
ricej 發表於 2014-9-22 08:29

APPLE 係炒消量,我地/ST/大陸店 是少利潤
原來係ST大佬睇準時機存定貨,今日係賺大陸差價GEI 最好時機,低入高出

今年HKEPC 哩度真係好靜,已以前D CHING 都有好多唔見左,一係好少出聲啦
charlescps 發表於 2014-9-22 07:51

ching 咁講, 等我報到先...

ip6 咁耐留言唔夠十個

今年做花生友, 無去aos, 無去ireserve  (no $, no time , 又要同d BOTs 鬥)

這是昨天下午3:XX-晚上7:00 的內地價格,實際賣比客係報價+100-200RMB,自己換算一下吧

這是昨天下午3:XX-晚上7:00 的內地價格,實際賣比客係報價+100-200RMB,自己換算一下吧 ...
charlescps 發表於 2014-9-23 04:07

But they also won"t collect your iphone at this price lor..

估唔到未過頭七,已經玩完了。