棍波三寶

1) Autohotkey
2) Airdroid
3) Chrome + Autofill

1. Autohotkey用處係自製hotkey
個人用法係:
F6 = Apple ID
F7 = Password
F8 = 電話號碼
F9 = 証件號碼

注意 : 如果你有用Chrome + Autofill可以無視呢個工具, 但個人覺得Plan B唔會嫌多

2. Airdroid用處係用電腦有限制地控制你部電話, Wifi用ip, 3G/4G用account
看圖不解釋

本來早排無改前可以Copy & Paste, 但改左圖後需要人手打sms code
收返個msg後直接Ctrl C + Ctrl V吧

3.Chrome + Autofill
早排呢度師兄有教點set, 但個人set完後測試後, 觸發率大約有80%
主要停係store同型號度, 請加減使用

最後補充小小
每個Apple ID同電話成功預訂後, 不論你有無攞機, 都不可以再次預訂
身份證明文件每人基本三樣:  1)身份證, 2)回鄉証, 3)Passport
大細階, 有無括號 而家都不適用
而每一個電話號碼預約唔成功的話, 只有五次機會, 你攞左五次code都訂唔到的話, 請用一張新卡

所以你成功預訂一次, 請用新Apple ID + 新電話號碼 + 另一個身份證明

祝各位成功 !
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

2) Airdroid

個人用法係:
F6 = Apple ...
熊飛 發表於 2014-10-22 08:44

你漏左

一定要 ANDROID 機

你漏左

一定要 ANDROID 機
hihihi123hk 發表於 2014-10-22 08:50

oops

oops
熊飛 發表於 2014-10-22 08:53

唔係啲人 係 iOS app store 搵一千年 都搵唔到 Airdriod

唔係啲人 係 iOS app store 搵一千年 都搵唔到 Airdriod
hihihi123hk 發表於 2014-10-22 09:00

我個人assume左搶機既都係Android
大部份因IR而生既app都係Android apps

我個人assume左搶機既都係Android
大部份因IR而生既app都係Android apps
熊飛 發表於 2014-10-22 09:06

因為 上架費平姐

同埋可以 inApp send/ receive  SMS

小弟用mbp, 升咗Yosemite & iOS 8, sms Handoff 搞掂

回覆 5# 熊飛

想問下過期剪左角特區護照用唔用到? 謝

2) Airdroid

個人用法係:

多謝分享, Hotkey 有用

2) Airdroid

個人用法係:

請問係味 http://www.autohotkey.com/  
thx