中國移動在大陸不俾用4G???????

唉....剛剛打去客服問來....中國移動真是識玩野....由7月1日起....在大陸只俾用2G&3G..不俾用4G...如果要用就另外加25元...得512MB再扣香港流量.....分明玩野....不知大家知不知其他台...月費包大陸漫遊數據的呢...如有...請通知一聲....遲的換台....

我反而覺得問題不大......因為本來就收得麻麻地。3g/4g 實在分別不大。3g 都有好處:省電,覆蓋率高。

同IPHONE出機有咩關係?係唔係應該轉台?
不過隔離台成個月前已經講緊,一早已經變咗old news。

我反而覺得問題不大......因為本來就收得麻麻地。3g/4g 實在分別不大。3g 都有好處:省電,覆蓋率高。 ...
lubbersteven 發表於 7-7-2015 09:48

師兄.....你話3G/4G在大陸用嗎....我覺得大陸4G是快好多喎...相比3G來講...而且大陸4G鋪得多的....相對接收好的..個人感覺...

同IPHONE出機有咩關係?係唔係應該轉台?
不過隔離台成個月前已經講緊,一早已經變咗old news。 ...
wct 發表於 7-7-2015 09:54

師兄..不是好明白你意思....我問緊有無其他台的流量數據是可以大陸同香港共用...中國移動是可以一個月費...共用二地數據.......隔離台是邊間呢.....

師兄..不是好明白你意思....我問緊有無其他台的流量數據是可以大陸同香港共用...中國移動是可以一個 ...
kenjoli 發表於 2015-7-7 10:30

你可以去"Other Phone"睇睇,至於中港共用數據,只得中移一個選擇。

唉....剛剛打去客服問來....中國移動真是識玩野....由7月1日起....在大陸只俾用2G&3G..不俾用4G...如果要用 ...
kenjoli 發表於 2015-7-7 08:27

咩呀..之前咪講左試用...

你可以去"Other Phone"睇睇,至於中港共用數據,只得中移一個選擇。
wct 發表於 7-7-2015 10:36

好的...謝謝

咩呀..之前咪講左試用...
charcsc2000 發表於 7-7-2015 10:38

可能我無留意呀....因為我長期在大陸呢邊返工....所以不知道呢個消息....

可能我無留意呀....因為我長期在大陸呢邊返工....所以不知道呢個消息.... ...
kenjoli 發表於 2015-7-7 10:57

啱啱又extend個試用期到2016年1月囉