網上行免費 SIM 卡

想問下收到換領信後最遲幾時去取卡, 原本手機合約4 個月後才到期, 可以叫PCCW 4 個月後才轉手機號碼? 如不能, 應該怎樣做?

45日,信有寫

想問下收到換領信後最遲幾時去取卡, 原本手機合約4 個月後才到期, 可以叫PCCW 4 個月後才轉手機號碼? 如不 ...
yukdragon 發表於 2016-3-21 16:45

由發信日開始計起45日去指定P記中心換領
SIM卡PLAN可在換領當天計起再延遲約2個月啟用。

要記得cut....唔係就正價

想問下收到換領信後最遲幾時去取卡, 原本手機合約4 個月後才到期, 可以叫PCCW 4 個月後才轉手機號碼? 如不 ...
yukdragon 發表於 2016-3-21 16:45

你可以去開新no. ,當你現有的contract 完結時,可以把現有contract 的no. 免費轉去csl. 張咭

同埋上台時要問清楚結單日,我試過上台唔夠十日,就到結單日,咁就少左一個月

要記得cut....唔係就正價
gouff2 發表於 2016-3-27 08:45

完結時,可唔可以帶no. 去返csl. 的儲值咭?

完結時,可唔可以帶no. 去返csl. 的儲值咭?
ronan 發表於 2016-3-31 23:27

可以,但只限$180面額果隻
唔記得30日前CUT,就要3日前MNP去SMT$48

你可以去開新no. ,當你現有的contract 完結時,可以把現有contract 的no. 免費轉去csl. 張咭

同埋上台 ...
ronan 發表於 2016-3-31 23:26

下,今日先拎左張卡
我1/5開始合約, 但9號係截數日, 咁咪第一期賬單得9日, 當Ching個case係咪一樣?

可以,但只限$180面額果隻
唔記得30日前CUT,就要3日前MNP去SMT$48
chun232939472 發表於 2016-4-2 17:38

點解要smc? 可唔可以中移動?

”

請問攞咗sim卡嘅師兄 ,店員有叫你轉$98 2.5gb plan ?