而家出無限 SMC, 9 月可唔可以轉去 iPhone 無限?

即係我依家簽24個月約,到 9 月出 iPhone Plan 會唔會 Cover 咗 原本果24個月,定係要 Extend 多 24 個月變咗做48 月 ?

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone

即係我依家簽24個月約,到 9 月出 iPhone Plan 會唔會 Cover 咗 原本果24個月,定係要 Extend 多 24 個月變 ...
Ksec 發表於 2016-3-31 23:34

月費價錢貴過原本 Plan 既可以,到時會 Cover 原本個 Plan,重新開始計新 Plan 就可以,唔駛 Extend

SMT Iphone plan, 仲有人唔知訂羅黎死, 我挨左幾年, 等9月甩身, 轉去平價 88 plan

SMT Iphone plan, 仲有人唔知訂羅黎死, 我挨左幾年, 等9月甩身, 轉去平價 88 plan  ...
aleck_choi 發表於 2016-4-1 15:41

SMT 有咩野問題??
Edit: 你用跟 iPhone 5s?

SMT 有咩野問題??
Edit: 你用跟 iPhone 5s?
Ksec 發表於 2016-4-2 12:00

用緊 iphone 6 (出機) 6GB plan, 2 年約, 速度應該快過同台的$88 無限 plan 2-3倍, 但計埋回增機價, 每個月要比起碼 $250 (仲要限住晤好過 6GB), 咁我不如係街就忍受慢少少速度用 $88 無限 plan, 起碼用起黎唔使就住就住,  係屋企就 wi fi  算了

就算完約,可以downgrade plan?

完約唔可以downgrade plan? 唔通一定要走人或繼續用貴 plan ? 你覺得可能嗎

$88 同 正價個分別差好遠
我轉過
一個月都用唔到幾G 因為成日load空氣

$88 同 正價個分別差好遠
我轉過
一個月都用唔到幾G 因為成日load空氣
sliva 發表於 2016-4-5 01:20

我有屋企人都用緊, 緊係冇正價 $298 咁快啦, 但係凈 whatsapp 等係 ok 的,  上網係慢, 至於 download 野, 緊係返屋企用 wi fi 啦

我有屋企人都用緊, 緊係冇正價 $298 咁快啦, 但係凈 whatsapp 等係 ok 的,  上網係慢, 至於 download 野, ...
aleck_choi 發表於 2016-4-5 09:33

係唔係4G/有冇限384K?

正常的88蚊得3G 384K
同4G的差很遠 座底都廿幾M