和記128Kb 龜速PLAN只係$69蚊? (最終都續到$69)

我同事話佢剛續佐和記128Kb 龜速PLAN只係$69蚊, 免行政費, 但係我問來問去和記續約SALES都話無依個PLAN, 唔知我同事係咪吹水?
因為我之前都係用68蚊, 但後尾個SALES話無依個PLAN, 焗住上$96蚊, 用佐幾年, 但我同事都係交緊69蚊, 有冇師兄用緊依個PLAN?

今日 24/7 終於續到$69 plan 一年

有, 上星期佢打黎續龜速PLAN$69蚊, 384kbps

有, 上星期佢打黎續龜速PLAN$69蚊, 384kbps
bihari 發表於 2016-7-11 11:32

續龜速PLAN$88蚊, 384kbps 送K5Note!!

My GF has her 384kbps contract expired by early May, now $87 per month without contract.

用21MB/ 42MB plan 好過。比多30蚊,可以快很多。

續龜速PLAN$88蚊, 384kbps 送K5Note!!
xperiac2014 發表於 2016-7-11 15:15

點解我咩都無得送既? 係咪堅架?

上台用都唔會揀D咁既台啦...
LINGLING1103 發表於 2016-7-11 21:55

我要求唔高, 淨係收到WHATAPPS同埋EMAIL就算.

用21MB/ 42MB plan 好過。比多30蚊,可以快很多。
chkkan 發表於 2016-7-11 23:22

其實我用緊384Kbps, 但係我都未試過收過100Kbps, 所以我都覺得就算用21Mb, 42Mb 都係會快少少, 有網友話, 其實用咩PLAN都係收唔到, 所以都係用番384Kbps.

其實我用緊384Kbps, 但係我都未試過收過100Kbps, 所以我都覺得就算用21Mb, 42Mb 都係會快少少, 有網友話, ...
monica.chiu 發表於 2016-7-12 09:25

以前最初我用左兩年384kb 52蚊1GB
坐定定收下whatsapp同fb夠用
之後佢得69蚊龜速同7.2Mb 88蚊1GB
差19蚊所以我UP左7.2Mb
上年又話要UP多D用量去7.2Mb 106蚊2GB

不過又真係快好多
普遍有4Mb以上我係公司有8.2Mb
最少我搭車更新個GAME都好快睇住每秒下載約1-2MB
龜速PLAN可能我返到屋企都未更新完384Kb除8得返48KB

同手上部1010 4G IP6比冇咩分別
搭MTR 1010會經常有signal但冇反應
反而3 3G收得好好多