[操作疑難] s記 點set ITUNES SERVER?

買左412+但唔識set ITUNES SERVER

回復 1# jr200

要喺 contral panel 度enable 個 iTunes servise

但好似唔可以做到本地file一樣
好希望可以做到主機不用放itunes資料, 全部都放係nas內, 但又一樣可以同步iso

回復 4# jr200

係唔可以好似local file咁架, 連線後只會喺左欄見到你隻NAS個名, click入去就會見到你擺喺music folder度嗰D歌, 之後你可以自己整playlist.

回復  jr200

係唔可以好似local file咁架, 連線後只會喺左欄見到你隻NAS個名, click入去就會見到你擺喺mu ...
pk512 發表於 2012-5-24 00:53

咁如果 SETUP ITUNES 時成個 LIBRARY 放去 NAS 又會點呢?

咁如果 SETUP ITUNES 時成個 LIBRARY 放去 NAS 又會點呢?
patrick12345 發表於 2012-5-26 11:59

假如喺NAS setup 個 iSCSI drive, 再將iTunes library 放入去又得唔得呢?

假如喺NAS setup 個 iSCSI drive, 再將iTunes library 放入去又得唔得呢?
pk512 發表於 2012-5-27 01:38

我未買 NAS, 打算買 212+

剛剛只係試了將 HD 插去 ROUTER 後面既 USB 再做 ITUNES LIBRARY,
又成功用到喎...不過速度超慢咁解...

咁係咪即是用 NAS 一樣可以咁做呢?

pk512 發表於 2012-5-27 01:38

同埋想問, 點解要用 ISCSI? NTFS 唔得?

同埋想問, 點解要用 ISCSI? NTFS 唔得?
patrick12345 發表於 2012-5-27 02:17

我冇試過, 不過以我所知, 電腦會當你個iSCSI target係local drive, 放個iTunes library都應該都得呱.