有無人可以幫忙睇下部QNAP有什麼問題

用緊QNAP 259 pro+, 但好有規律每2.x日就connect唔到, 要reboot先得, HDD check過無問題, 之後成部機reset過哂都差唔多, 變咗每1.x日就auto reboot, 拐咗去代理check又話塊版無問題, 究竟有什麼問題呀?
Anyone can help? Thanks.

用緊QNAP 259 pro+, 但好有規律每2.x日就connect唔到, 要reboot先得, HDD check過無問題, 之後成部機reset ...
Phantasmagoria 發表於 2013-5-22 16:51

有無聯絡過代理?
印象中好似有兩間QNAP既代理,其中一間有技術人員服務唔錯同比較熟QNAP產品,
再唔係直接找QNAP廠去問

已講咗"拐咗去代理check又話塊版無問題", 另一間check唔到S/N所以晤會整, 但已過保養, 再唔得買過部..哈!

已講咗"拐咗去代理check又話塊版無問題", 另一間check唔到S/N所以晤會整, 但已過保養, 再唔得買過部..哈! ...
Phantasmagoria 發表於 2013-5-22 20:09

send email俾qnap未?

用緊QNAP 259 pro+, 但好有規律每2.x日就connect唔到, 要reboot先得, HDD check過無問題, 之後成部機reset ...
Phantasmagoria 發表於 2013-5-22 16:51

我都試過呢個問題
約一兩個星期就有
不過upgrade 左個OS 好似就冇事了

send email俾qnap未?
MySQL 發表於 2013-5-22 22:24

Not yet, will send later

我都試過呢個問題
約一兩個星期就有
不過upgrade 左個OS 好似就冇事了
lwyk 發表於 2013-5-23 01:22

Using latest firmware still same..

請問你是否用來設web server?

請問你是否用來設web server?
kenyuenhk 發表於 2013-5-23 11:43

No