部 N54L 差D着火...

部 N54L 行 2008R2,尋日係街 remote 唔到返去,以為 hang 機啦,心諗依家D機都好穩定,無理由 hang 架...

下午返到屋企 reboot 左都唔得,入 BIOS 唔見左隻 HDD,以為隻 HDD 無啦啦死左?!

咁拆出黎睇啦,點知一睇真係嚇親

用左咁多年電腦都未試過咁,D adapter 真係.....
好彩無着火...

差 D又一單短路見報,樓主你好彩

差 D又一單短路見報,樓主你好彩
必思 發表於 2013-5-28 10:06

d 人今次吹唔到係  跑車牛 所為

N54L 差 D着火

Overheat !!

I use this kind of external cooling fan to make sure the devices would not overheat

Overheat !!

I use this kind of external cooling fan to make sure the devices would not overheat

...
pc1668 發表於 2013-5-28 10:19

我都有諗過係唔係 overheat,但用手去 feel 個面 cover 位同後面都係涼架 wor,又唔似..

d 人今次吹唔到係  跑車牛 所為
VV 發表於 2013-5-28 10:16

跑車牛着火我試過啦,係呢度都post過出黎
卜一聲,小火,跟住熄咗,少少味

路過....

印象中記得好似冇轉插線跟, 條大 4pin 電線轉插係自己加的嗎?

路過....

印象中記得好似冇轉插線跟, 條大 4pin 電線轉插係自己加的嗎?
mpegdecoder 發表於 2013-5-28 10:39

係呀,後加的~

跑車牛着火我試過啦,係呢度都post過出黎
卜一聲,小火,跟住熄咗,少少味 ...
必思 發表於 2013-5-28 10:36

咩牛都會架啦...