有冇人覺得Synology DS1513+好冇誠意

等左成年等佢更新1512+,錢已經準備好,褲都除埋等J
結果1513+出左,但我覺得好冇誠意
首先RAM由1GB->2GB,可以擴展到4GB,lan port由2個up到4個
其他同1512+一樣,連CPU都冇upgrade到價錢照買$6780
咁即係逼我又要等多年等DS1514+啦

我覺得佢個dsm 4.2 好無成意 就真

上完重多問題過 4.1

等左成年等佢更新1512+,錢已經準備好,褲都除埋等J
結果1513+出左,但我覺得好冇誠意
首先RAM由1GB->2GB, ...
~Mac迷~ 發表於 2013-5-28 13:07

是不是煙條沒新atom U所以..用舊U~~

回復 3# 炎冬

但睇官方數據,佢好似快好多

是不是煙條沒新atom U所以..用舊U~~
炎冬 發表於 2013-5-28 15:36

Intel出左新Atom啦,佢唔用咋嘛

回復  炎冬

但睇官方數據,佢好似快好多
cm28689 發表於 2013-5-28 16:32

4個lan port行line aggregation先快咋,問題係普通玩家邊可能咁玩

又唔係平, 1813+ 應該都會係同一粒U, 等咗好耐點知冇咩改, 再等又一年, 可能又係冇誠意

回復 5# ~Mac迷~

邊隻新atom? Atom CE5315?

又唔係平, 1813+ 應該都會係同一粒U, 等咗好耐點知冇咩改, 再等又一年, 可能又係冇誠意 ...
kean23 發表於 2013-5-28 17:58

之前有ching 分享過d spec.
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1932364

回復  ~Mac迷~

邊隻新atom? Atom CE5315?
happyt610 發表於 2013-5-28 18:00

如果係依粒的話唔換好過換
速度上依粒係慢D的
換左=降級